Teatr Variete Muza to bez wątpienia najpiękniejszy obiekt w Koszalinie i okolicy na organizację tej wyjątkowej uroczystości.
Stylowa aranżacja wnętrza podniesie rangę każdej uroczystości i doda jej klasy.
Całość dopełnia bardzo dobra kuchnia oraz wykwalifikowana obsługa kelnerska.
Poniżej znajdą Państwo szczegóły dotyczące organizacji przyjęcia weselnego w naszym Teatrze:
-
Liczba uczestników: max 250 osób.
-
Preferujemy ustawienie stołów w stylu angielskim tzn, goście siedzą przy okrągłych stołach.
Opcjonalnie mamy do wyboru stoły na 6, 8, 10 i 12 osób.
Mamy do wyboru obrusy w kolorze białym lub ecru.
Standardowa dekoracja to: żywe kwiaty, świece, a każda zastawa udekorowana jest bordową serwetką. -
Na życzenie ustawiamy też stoły prostokątne.
-
Dzieci do lat 4 / gratis, dzieci do lat 10 / opłata 60%, zespół, DJ, kamerzysta, fotograf , ksiądz / opłata również 60 %.
Oczywiście jest to podstawowy pakiet, który najlepiej pasuje do stylistyki i kolorystyki wnętrza i jest on wliczony w cenę przyjęcia, ale na życzenie możemy dostosować wystrój do Państwa potrzeb.
Przebieg uroczystości weselnej:
-
Para młoda witana jest przez rodziców chlebem i solą.
-
Kelnerzy czestuja gości kieliszkiem szampana.
-
Na życzenie pary młodej udostępniamy również garderobę w której młodzi mogą się przebrać lub odświeżyć a karmiące matki mogą nakarmić swoje dzieci.
-
Ponadto udostępniamy na życzenia fotelik dla małego dziecka dla ułatwienia karmienia przy stole.
-
Jeśli wśród gości weselnych są wegetarianie, przygotowujemy dla nich odrębne menu.
-
Proponowane przez nas menu jest jedynie poglądowe i może być korygowane.
-
W opcjach dodatkowych proponujemy prosiaki lub świniaki pieczone, happy hour - kolorowe drinki na barze.
-
Uroczystość weselną może ponadto uświetnić wyjątkowy pokaz tańca w wykonaniu tancerek Teatru Variete Muza we fragmentach naszych rewii, jak również popisy wokalne naszych solistów a także inne niespodzianki np. magik, żonglerzy, pokaz laserowy.
-
Na życzenie możemy pomóc w doborze zespołu muzycznego oraz DJ'a jak również fotografa i kamerzysty.
-
Dysponujemy profesjonalnym oświetleniem i nagłośnieniem, dzięki czemu zbudujemy odpowiedni klimat na tej wyjątkowej uroczystości.
-
Dysponujemy dużym ekranem i rzutnikiem i możemy dla Państwa gości wyświetlić przygotowany przez Was film, czy animację.
-
Na życzenie młodzi małżonkowie mogą do ślubu pojechać dorożką, limuzyną lub zabytkowym samochodem a my zajmiemy się dopracowaniem szczegółów również w tym zakresie.
-
Istnieje możliwość dostarczenia własnego alkoholu (z banderolą) na uroczystość weselną przez parę młodą, ale wtedy pobieramy opłatę za „korkowe”. Jego wysokośc zależna jest od liczby gości.
-
Dopuszczamy także wzbogacenie stołu wiejskiego lub słodkiego ciastami lub mięsami własnej roboty a także nalewkami, jednak po wcześniejszym złożeniu na nasze ręce oświadczenia, że ponoszą Państwo za nie pełną odpowiedzialność.
-
Dysponujemy katalogami tortów. Chętnie je dla Państwa zamówimy.
SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO SKORZYSTANIA Z NASZEJ OFERTY
PRZYKŁADOWE MENU
Aperitiff
*Powitanie chlebem i solą
*Kieliszek wina musującego
Obiad Weselny
*Rosół z makaronem własnego wyrobu
Danie gorące
*Roladka z polędwiczki wieprzowej ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, w sosie serowo-bazyliowym podawana na puree bazyliowym z sałatką wiosenną
Dania dla dzieci
*Fileciki drobiowe panierowane z frytkami i sałatką z sosem majonezowym
Wiejski stół
*Kiełbasy
*Karkówka
*Boczek
*Swojski smalec
*Wiejski chleb
*Ogórki kiszone
Przekąski zimne – bufet i półmiski na szwedzkim stole
*Mięsa pieczone (karkówka szpikowana czosnkiem, schab ze śliwką, rolada z boczku)
*Roladka schabowa po warszawsku na kremie musztardowym
*Terrina drobiowa nadziewana pieczarkami
*Łosoś pieczony w cieście francuskim podany na kremie chrzanowym
*Caprese – mozarella z plastrami świeżego pomidora i bazylią
*Śledź staropolski z cebulą i jabłkiem
Sałatki
* Sałatka Cezar, z grillowanym kurczakiem, rusztowanym boczkiem, mix sałat, pomidor ogórek
*Sałatka z fasoli czerwonej, szynki, rodzynek z sosem koktajlowym
* Sałatka grecka
Dania gorące - wieczorne
*Zupa krzepka
*Udziec z kurczaka z sosem miodowo-musztardowym serwowane w podgrzewaczach na stole bufetowym
*Makaron pene z łososiem i szpinakiem
*Pierogi domowe mix
Napoje zimne
* woda mineralna, soki, napoje gazowane
* napoje gorące – bufet kawowy
* kawa, herbata bez ograniczeń
Bufet słodki
*Fontanna czekoladowa z owocami,
*Panna Cotta waniliowa z sosami, waniliowym i malinowym,
* Sernik własnego wypieku
* Szarlotka własnego wypieku
* Owoce
POPRAWINY
* żurek z białą kiełbasą i jajkiem
* karkówka w sosie pieprzowym, ziemniaki opiekane, sałatka ze świeżych warzyw w sosie vinegrete
* dania z dnia poprzedniego